סליחה

חדשות כיפה הרב חיים נבון 19/06/08 14:24 טז בסיון התשסח

שאלה

לפני שנים רבות רבתי עם אדם מסויים אשר חשתי כי פגע בי(אם כי בוודאי לא בכוונה). במהלך המריבה אמרתי מתוך כעס כי לעולם לא אסלח לו. חלפו שהנים אני הצטערתי מאוד על השטות שאמרתי,בכל יום כיפור ביקשנו סליחה הדדית כללית והיחסים הפכו מצויינים וקרובים מאוד.לפני מס' חודשים נפטר אותו האדם, ואני בליבי ובשפתי מחלתי לו בלב שלם . בתוך החודש לפטירתו וחודשיים אחר כך ראיתי אותו בברור פעמים בחלומתי שהוא פונה אלי ישירות ובנעימות(פעם אחת אמר לי כי טוב לו עכשיו וכי רק שפתיו יבשות וביקש שאמצא לכך פיתרון). אינני רגילה בחלומות שכאלו ויש בי חשש שמא האמירה שלי פוגעת ח"ו בו באיזה שהוא אופן. מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וטוב.
חלומות השווא ידברו, ואין לחשוש כלל. אם השלמתם וסלחתם, די בזה.