סליחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 22:39 ו בתשרי התשסג

שאלה

לפני כחצי שנה נודע לי שחברה טובה שלי מדברת עלי דברים מאחורי הגב. מילא אם סתם היא היתה מספרת דברים אבל מסתבר שבעיקר היא לכלכה עלי.

מאז בערך התרחקנו וכיום אין לנו קשר בכלל.

אני לא חושבת שהיא יודעת שסיפרו לי שהיא מדברת עלי.

יש לי מן נקיפות מצפון שאני צריכה לבקש ממנה סליחה למרות שאני יודעת בוודאות שלא עשיתי שום דבר שפגע בה.

האם פשוט לנשות לסלוח לה ולשכוח מהעניין או ליצור עימה קשר וללבן את הסוגיה הזאת?

מן הסתם לא יהיה לה נעים אם אני אגיד לה שאני יודעת שהיא דיברה עלי וזה סתם יצור חוסר נעימות.

יכול להיות ששליחת אימל מפורט תהיה מספקת?

תודה רבה!!!!

צום מועיל.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

במקרה שתארת את לא חייבת לבקש ממנה שום סליחה אולם את יכולה לעשות זאת במסגרת "ניקיון הלב".
אם את מרגישה שלא כל ההדורים יושרו , אזי הדבר הטוב ביותר זה לפתוח את הנושא באיימל או במכתב או בט"ל או בפגישה זה לא משנה איך חשוב המה.

אסור לשמור בלב טינה ,כעס הקפדה וכדומה.
זה צעד מאוד בוגר לשוחח על מה שהיה לפתוח את הנושא
ולסגור אותו.
כדאי לעשות את זה בנחת במאור פנים, בשמחה,
ולבחור את העיתוי המתאים ואת המקום המתאים בקפידה יתירה.

בברכה,

עוזיאל