סליחה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/08/13 11:42 כא באלול התשעג

שאלה

בוקר טוב,

רציתי לשאול האם נדרש ממני לבקש סליחה מ"אקס" שלי או מבן אדם שהייתי יוצאת איתו והיה בינינו קשר זוגי והוא הסתיים ויכול להיות שהוא נפגע ממני כאשר לא רציתי לחזור אליו או נפגע מהצורה בה סיום הקשר נעשה (או נפגע במהלך הקשר למרות שלא היה משהו ספציפי- יכול להיות שזה יותר הרגשה פנימית שלו)

ואם אני אצור איתו קשר לבקש סליחה אני חוששת שיתחיל שוב לנסות לפתח קשר.. מה עליי לעשות?

תשובה

שלום רב,
כיון שנפרדתם והקשר ניתק, ויש חשש שהוא לא יבין את פנייתך ושוב יכול להיפגע. אין צורך שתפני אליו, פעמים רבות יש צד שנפגע מניתוק קשר, גם אם בראש זה הדבר הנכון לעשות, הלב כואב.
תמשיכי בחיים הלאה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת בינות רעננה.