סליחה מעומק הלב

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 19:53 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

לקראת יום כיפור כול האנשים מבקשים סליחה מחבריהם ואלו סולחים להם.

אבל תמיד הרגשתי שהסליחה והכפרה זה בכדי לצאת ידי חובה. כלומר מי שפגע אולי לא באמת מתכוון לסליחה מעומק הלב והוא עושה "העתק הדבק" בווצאפ. בנוסף לסלוח, זה קשה לסלוח באמת עד כדי שהדבר ישכח וכאילו לא היה. תמיד תישאר הצלקת במי שפגעו בו.

אז לסיכום, איך באמת אפשר לבקש סליחה ולסלוח מהלב ולא כתור הודעה בווצאפ.

בתודה מראש

אנונימי

תשובה

לשואל שלום
דבריך הם נכונים מאוד. אכן בקשת סליחה מסוג זה אין לה שום תועלת מלבד יצירת קשר עם חברים רחוקים.
סליחה צריכה לבוא מעומק הלב ומכוונת למעשה מסויים שעשינו ולא "סליחה [אם] פגעתי".
במידה ואתה יודע שפגעת באדם אחר, היפגש עימו, או התקשר אליו ובקש מחילה על אותו אירוע. הסבר לו שאתה יודע שהוא נפגע, אתה מתחרט, ושתשתדל לא לעשות זאת שוב.
כל הכבוד!
גמר חתימה טובה.