סליחה בכיפור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/09/02 20:41 ה בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, עיינתי בשאלות שנישאלו באתר לגבי סליחה ולא מצאתי פיתרון לבעיה שלי...

אני חוששת שאמרתי ליפני המון זמן (עינין של שנים..) דברים רעים על שני אנשים שהייתי בקשר איתם (לפחות עם אחד מהם) והיום אני לא ...ועדיף שכך...

אני אפילו לא זוכרת אם באמת אמרתי את הדברים האלו...ואני חוששת לחדש איתם את הקשר,מה גם שיתכן שאני רק יפגע בהם...(ואולי מעולם לא אמרתי את הדברים ורק חשבתי אותם...) זה לא מיותר???

ודבר נוסף .. שאלתי חברה שאלה, ולא סתם שאלתי אותה ומיכוון שלא רציתי שתדע את מניעי האישיים אמרתי לה שאני סתם שואלת...(אני לא חושבת שהסיבה מהותית לה באיזשהו אופן חוץ מסקרנות..) לא מספיק שאני ישתדל לא לעשות זאת שוב ?( אני צריכה לאמר לה ששיקרתי ???)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

במקרה כמו שמתואר בשאלה שאולי ....
שאולי ... ואולי..
אז במקרה כזה לא צריך.
אם את מרגישה בכל זאת צורך לבקש סליחה את לא חייבת לעשות זאת במפגש או בטלפון את יכולה לשלוח מכתב.

2) לא.

בברכה,

עוזיאל