סירוב לשידוך

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 10/01/06 12:28 י בטבת התשסו

שאלה

שלום!

אני בת 17.5 והצעו לי שידוך..סירבתי,

(לא ראיתי את הבחור)

האם מותר לסרב להצעת שידוכים?

תשובה

בעז"ה

שלום לך

אם אינך מרגישה מוכנה נפשית
או פיזית (כלומר, את נמצאת או נכנסת למסגרת שלא מאפשרת להתחיל קשר רציני)
מותר לך ואת צריכה לסרב להצעה- משום שאין לקבל הצעה לפני שאת מוכנה, זה רק יגרום צער וסבל לך ולבן זוגך (וגם למשדך).
סרבי בנימוס למציע/ה כדי שלא יפגע .
את יכולה גם להגיד לו שכשתחשבי שזה שייך תודיעי לו.

לכשתרגיש שאת מוכנה ליצירת קשר ולבניית משפחה ובית, אז אני בטוח שתקבלי הצעות מעולות ותוכלי לקבלן
וגם אז, דעי כי מותר לך למיין ולבדוק ולבחון ואינך חייבת לקבל כל הצעה שמציעים לך!

יהי רצון שתזכי להקים בית קדוש ואמיתי, בשעה ובזמן הנכון. בהצלחה

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com