סיפורים בגמרא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/08/09 17:18 יז באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד ברב!

האם כל מה שמסופר בגמרא קרה ב 100% יש הרבה ספורים לא הגיונים ושסותרים לפעמים אחד את השני ואת הפשט....

תודה רבה!

תשובה

אני מעתיק לך את תשובה שעניתי באתר לפני כמה זמן הנקראת 'גמרא ומדע' לדעתי זו גם התשובה לשאלתך -

הגמרא הם דברי חכמים בתורה שבעל פה ולא ספר מדע ולכן לא משנה ולא פוגם אם הדברים אינם מובנים לנו מדעית או שלנו נראים ממצאים אחרים
יתכן גם שהמציאות השתנתה
יתכן גם שהקב"ה רצה להסתיר לנו מידע מסוים בכוונה שנגלה אותו לאחר זמן
-
אתן דוגמא
אם הקב"ה היה מביא את בני האדם לדעת להקליט בוידאו לפני 4000 שנה היינו כולם רואים את מתן תורה בסרטים ואז כל מימד המסירה מדור לדור, הקבלה היה חסר לנו ולכן נראה בעיני שהיה חשוב שלא יהיו לנו סרטים והקלטות ממעמד הר סיני.

דוגמא נוספת - בימינו בסוגיות שונות בעניני הפריה מלאכותית לומדים הלכות מסיפור על מי שהתעברה בבריכה ציבורית. סביר שעד לפני 23 שנה זה רק היה מסופר כעובדה לא מדעית אבל כאשר התחילו הפריות המבחנה ניתן היה למצוא בסיפור הלא מדויק הזה - תשובות לשאלות רבות שהתעוררו רק כעת.

מקווה שנתתי לך ´לטעום´ ואם תרצה תשאל שוב ומפורט יותר
דוד לוי