סיטרא אחרא

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 15/08/12 11:39 כז באב התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אח שלי אמר לי שאסור לגעת בשום דבר בבוקר כשקמים. הוא גם אמר שעדיף לא ללכת לשירותים לפני נטילת ידים, אלא אם כן אני ממש צריכה.

רציתי לדעת: האם זו חובה או המלצה? כי יש לי שתי בעיות:

א. בעז"ה אני עוד מעט אחזור לאולפנא, ואשן עם עוד מס' בנות.

אנחנו שמות שעונים מעוררים, וצריכים להפסיק אותם מיד, כדי שבנות אחרות לא יתעוררו. אם אסור לי לגעת בשום דבר לפני נטילת ידים חוץ מללכת לשירותים, אני לא אוכל לכבות את השעון מעורר בזמן והן עלולות להתעורר בגללי.

ב. הרבה פעמים אני קמה ומרימה את השעון מהמכתבה כדי לראות מה השעה, כי אם השעה עוד מוקדמת, אני יכולה להמשיך לישון. אם אני לא יכולה לגעת בשעון, תיווצר לי בעיה...

אשמח מאוד שתענה לי על השאלה לפני תחילת הלימודים. תודה רבה!

תשובה

שלום
אין שום בעיה לעשות בסיסיות כמו לכבןת שעון או ללבוש דברים הכרחים ע"מ להגיע לנטילה כמה שיותר מהר
בברכה והלכה
בנציון