סיטואציות באמצע תפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/08/09 01:30 ז באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לדעת איך עליי לנהוג בסיטואציות מסוימות בתפילה כאשר השליח ציבור ממהר מדי כמו בסיטואציות הבאות:

1.לאחר נפילת אפיים בשחרית או במנחה השליח ציבור לעיתים מסיים את הנפילה מהר מדי . האם עליי לענות אמן לקדיש או לסיים את הנפילה?

2.לעיתים הציבור מזדרז בגמר התפילה בעלינו לשבח ואומרים קדיש יתום האם עליי לענות אמן אם לא סיימתי את עלינו לשבח??

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה ויקבל ה' תפילתך

1. לענות לקדיש. ואם מוציאים ס"ת לקצר את התחנונים שלך ולהמשיך עם הציבור. (כך הורה לי בפירוש מו"ר הרב מרדכי אליהו שליט"א)
2. לענות אמן ולאחר מכן להשלים את עלינו לשבח
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה דוד לוי