סידור גזול..?!? דחוף!!!

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 01/09/06 00:33 ח באלול התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני כשנתים לקחתי סידור מהספריה התורנית באולפנה שלי. ידוע שמותר לקחת משם סידורים/ ספרים שונים כדי ללמוד מהם, אך צריך להחזיר באיזשהו שלב.

הסידור שלקחתי היה במצב טוב מאוד, אפשר להגיד חדש.

השתמשתי בו במשך שנתיים. נסעתי איתו לטיולים וכ'ו. נקשרתי אליו מאוד. עכשיו, כשאני כבר לא לומדת באולפנה (סיימתי שמינית..) אני לא יודעת מה לעשות. אם להחזיר את הסידור למרות שהוא במצב פחות טוב, לקנות סידור חדש או לתת כסף להנהלה שתעשה מה שהיא רוצה..

ברצוני לציין שבסיפריה התורנית יש גם אבדות של בנות. (דוג'- סידורים שנמצאו ללא שם- מועברים לשם..) כך שיכול להיות מצב שהסידור שלקחתי הוא בעצם של משהי...

מה עליי לעשות?? זה ממש דחוף לי!! אני לא רוצה להשתמש בסידור גזול וכן לא רוצה להכנס ליו"כ בחובות כאלה..

תודה רבה! יום טוב!!

תשובה

שואל חייב להחזיר את החפץ ששאל ולכן עלייך להחזיר את הסידור כפי שהוא. אני בטוח שאם תציעי לספרנית תשלום עבור הסידור היא תעדיף, אבל צריך ליידע אותה.
הרב בר-אלי