סיאנס ואוטיסטים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/12/02 20:51 יז בטבת התשסג

שאלה

האם מותר לעשות סיאנס?

כל רב ששאלתי אמר לי את הפסוק אל תדרוש אל המתים ואילו בספר החינוך כשבדקתי היה כתוב שהפסוק מדבר אל איסור להביא מת אליך בחלום

ותשובה שנייה הייתה שאסור להעלות באוב אבל האוב זו העלאת דמות ושתי התשובות אינן מתיחסות לסיאנס שהרי סיאנס איננו חלום ואיננו העלאת דמות

תשובה

שלום,

סינאס זה דבר אמיתי !

יודעים זאת מכיוון שיש איסור בתורה לעשות סיאנס. ובגמרא (גיטין) יש סיפור על אונקלוס הגר שלפני גירותו העלה נשמות ושאל אותם האם להתגייר או לא?
הם סיפרו לו את האמת על המציאות הרוחנית בעולם העליון אבל אם הוא היה הולך על פי עצתם הוא היה נופל כיון שהם נשארו מקולקלים בשקרם גם בעולם האמת וזה הגיהנום האמיתי.

זו עוד סיבה למה לא ללכת אחרי דברים שעלולים להטעות. הבעיה היא לשם מה ללכת למקום כזה שעלול לבלבל כשאתה יכול ללכת למקור ולקבל את כל האמת בלי שום בילבול?

זו הסיבה למה לא ללכת לשמוע לכל האוטיסטים המעבירים מסרים מעולם עליון. אע"פ שהם מסרים מענינים מאוד. לא זו הדרך.

הפעולה של סיאנס מורידה נשמה ממקום זך לעולם שלנו, פעולה זו גורמת נזק לעושה הסיאנס וכן גורמת צער רב לנשמה שכן כאשר נמשכת ממקומה הזך לעולם הזה יש סבל גדול. ולכן אומר שמואל הנביא לשאול שמעלה אותו באוב "למה הרגזתני להעלות אותי". וגם בסיאנס מביאים נשמות מהמציאות הרוחנית שלהם למציאות שלנו. וזו הרגזה בשבילהם. וממתי מותר להרגיז אחד על מנת לספק סקרנות של אחר?

ובכלל מדוע לעשות דבר כזה ?