סחורה שהגיעה בשבת על ידי דוור נכרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/03/02 16:45 ח בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליטא

שאלתי לגבי סחורה שאמורה להגיע למחסניו של היהודי ביום שבת הסחורה מגיעה מחברת מישלוחים שאינה יהודית כמובן דוגמת דואר וכיוצא בזה/

האים בעל המחסן היהודי יכול לומר לגוי שיש לו מחסן שיקבל את הסחורה במקומו ולאחר מיכן היהודי ביום ראשון יקח אותה מימנו

יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

בס"ד

- אם לא מתכוון להשתמש בשבת ולא נשלח על דעת שיגיע בשבת ואין צריך לחתום עליו - יאמר לו שים את הסחורה בבית באיזה מקום בצד.

- יכול גם לומר לשליח שים את הסחורה אצל שכנו הנכרי ואם השכן הנכרי יחתום - יחתום.

ובספר רב ברכות הציע הבן איש חי שהיהודי יכין חותמת מוכנה אצלו שהכתוב בה אינו בכתב עברי ויראה לנכרי שיקח את החותמת ויחתום בעצמו על השובר.

לא ישתמש בסחורה בשבת. ועיין בא"ח ש"ש תרומה י יא מתי מותר להשתמש בשבת