סוף העולם

חדשות כיפה רבני בית הלל 19/05/12 01:39 כז באייר התשעב

שאלה

שלום

אומרים שביום הזה העולם יוחרב

אני רוצה לדעת אם זה נכון

ואם זה יקרה

ואם יהיה אפשר להנצל באמצעות טיסות או כל מיני דברים

זה מפחיד אותי מאודד

תשובה

מדובר באמונה תפלה, שנובעת מ"נבואותיו" של נוסטרדמוס, שנולד אמנם למשפחה יהודית, אך הוריו המירו דתם עוד לפני לידתו, והוא ינק את כל תורתו מהבלים נוצריים.
נוסטרדמוס עסק ברפואה, אך גם באסטרולוגיה, ומכן ה"ידע" שלו על פרעות כאלה ואחרות.

וכבר כתב על נושאים אלה הרמב"ם ז"ל, הלכות עבודת כוכבים יא, הלכה טז:

ודברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו´ כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה´ אלהיך.

דברים דומים מובאים בשלחן ערוך יורה דעה קעט, א.
אמנם, רבים נוהגים לצטט את דברי התלמוד הבבלי בסנהדרין דף צז עמוד אך גם לכך נתנו חכמי ישראל הסברים, איש איש כדרכו, והעיקר מבחינתנו הוא להמשיך לפעול לפי הוראות הקב"ה וחכמי ישראל, ולא להטריד עצמנו בסוגיות שאין לנו כל שליטה עליהן.
תמים תהיה עם ה´ אלהיך!

כל טוב,
צחי הרשקוביץ
רב קהילת "נצח שלמה", פ"ת

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2