סולת חיטה

חדשות כיפה רבני כושרות 22/02/11 19:48 יח באדר א'

שאלה

שלום!

קניתי סולת חיטה בסופר.

כיצד מנפים/בוררים?

למה צריך לשים לב בזמן הבדיקה?

וכן, האם להבא עדיף להימנע מקניה זו (בהשוואה לדוגמא לקמח מלא, אותו אנו לא קונים בסופר, משום שאנו יודעים כי יש בעיה לבודקו, ועל כן קונים רק טרי, ושומרים מיד בקירור)

תודה.

תשובה

אין שום סיבה להמנע מלהשתמש בסולת, בדר"כ סולת טרי הוא אינו נגוע,

את הסולת מפזרים בעזרת מסננת על משטח בצבע כתום או תכלת, ומחכים דקה מסתכלים בסולת לראות שאין תולעים לבנים או חרקים חומים או שחורים וששום דבר לא זז בסולת.
ימצאו חתיכות חומות שהם לרוב חתיכות קליפה של החיטה.
יש ללמוד לאבחן אם זה חרק או קליפה, לאחר שתלמדי את ההדל בינהם, תוכלי לברור את הסולת במהירות גבוה.

בקרוב נעלה סרטון לאתר , כיצד בוררים סולת?

בברכה
הרב משה כ"ץ