סוכרזית בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/10/02 21:20 יא בחשון התשסג

שאלה

שלום

האם מותר להשתמש בסוכרזית בשבת, או שלא כל מרכיבי הסוכרזית מבושלים ואז הם יכולים להתבשל במים רותחים.

בתודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מותר להשתמש בסוכרזית בשבת.

הסיבה היא שאין כאן בישול לא רק מצד זה שבעצם הכנת הכדורים הם עברו תהליך של בישולון(התכה ויציקה)ואין "בישול לאחר בישול "
אלא גם מפני שמדובר בד"כ בכלי שני וכלי שני לא מבשל.

כנ"ל לגבי הקפה.
אמנם יש שמחמירים בקפה ובנס לא ללהשתמש בכלל כי הם קלי בישול ויש שמחמירים להשתמש בהם רק בכלי שלישי .ויש שאינם מחמירים אלא נוהגים כרוב העולם ומשתמשים בכלי שני.למרות שכלי שני לא מבשל לעולם.

עיין בתשובתי לגבי הכנת תה בשבת:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9514

בברכה ,

עוזיאל