סדר בסידור הנרות בחנוכיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/11/02 23:31 כה בכסלו התשסג

שאלה

האם יש משמעות לסדר בו מסדרים את הנרות בחנוכיה

כלומר כתוב "סדר ההצבה הוא מימין לשמאל אך סדר ההדלקה הוא משמאל לימין - כלומר מהנר החדש"

השאלה היא האם כאשר אני מדביק את הנרות בחנוכיה או שם שמן יש משמעות לצד בו אני מתחיל כלומר האם צריך להציב קודם את הנר הימני ביותר, אח"כ את השני מימין וכן הלאה או אולי קודם להדביק את הנר החדש. או אולי אין לזה חשיבות כלל.

תשובה

בס"ד

אין משמעות להצבה של הנרות של חנוכה – רק אם אתה רוצה להדר – תציב את הנר החדש בראשונה כיון שבו מתחילים להדליק.