סדרה חדשה ב'כיפה'

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 24/08/16 18:20 כ באב התשעו

שאלה

שלום

מה הרב חושב על הסדרה החדשה שיש בכיפה של מכון יהל, שעוסקת בעניינים שבינו לבינה בצורה לא צנועה עם שימוש במילים מאוד חושפניות?

האם זה בסדר?

תשובה

שלום וברכה

ראוי להפנות שאלה זו לעורכי האתר ולשמוע את דעתם בנושא. סביר להניח שקדמו להחלטתם דיונים מעמיקים והתייעצויות עם מורי הוראה.

באופן כללי ניתן לומר, כי יש למצוא את האיזון המתאים. ענייני צניעות צריכים שילמדו במסגרת מתאימה מחד, ונגישים לציבור הרלוונטי מאידך. וכיום, לימוד התורה דרך האינטרנט תופס מקום רב בקרב הציבור הרחב.

אספר מה שנעשה בישיבתנו בנושא דומה, ואני סובר שזוהי דרך מאוזנת היכולה להיות בניין אב בלימוד ענייני הצניעות.

לאחר שהספר של הרה"ג אליעזר מלמד ´שמחת הבית וברכתו´ העוסק בנושאי אישות וזוגיות יצא לאור. הוחלט בישיבתנו להעלות את הספר לאינטרנט רק בצורה חלקית ובהורדת הפרקים הרגישים.
ומי שלקראת חתונה/ נשוי ורוצה ללמוד את כל הספר צריך (גם כיום) לבקש מהישיבה שם משתמש וסיסמא או פשוט לרכוש את הספר.

איזון ראוי זהו שם המשחק.

בברכה

יוגב כהן
הר ברכה