סגולה לפריון

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 29/09/13 00:51 כה בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב

אני נשואה,

בלי ילדים ,

המליצו לנו שאני האישה -יאכל מהאתרוג שבורך בחג הסוכות בשביל פריון שאלתי מה צריך לברך מה הסדר איך עושים זאת ?

תודה מראש שבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב.

האישה ובעלה יאכלו חתיכה מהאתרוג בליל הטבילה, לפני שהם ביחד (מברכים על האתרוג: בורא פרי העץ , ולמי שלא נטל לולב בחג ובירך שהחיינו- אז גם ברכת שהחיינו)

(עיין בשולחן ערוך סימן רכה´, במשנה ברורה שם סעיף טז´, אך עיין בספר הברכה והלכותיה בסימן ס´ סעיף יט´ ובהערות שם.)

לאחר האכילה של האתרוג תתפללו מעומק ליבכם תפילה לה´, שבזכות חג סוכות, ובזכות אתרוג זה שבירכו עליו בחג סוכות - אתם תיפקדו בזרע קודש של קיימא.

כדאי לבשל את האתרוג עם סוכר ולעשות ממנו ריבה.

יעזרכם ה´ ויברך אתכם בבנים ובנות, עושר וכבוד, קדושה וברכה, אמן.

נ.ב. תשאלו את הרבנית צביה אליהו שליט"א מירושלים, אם נשאר לה ריבת אתרוגים שבירך עליה מורנו ורבנו מרן המקובל האלוקי הרב מרדכי אליהו זיע"א.

ברכה והצלחה.