נתק משפחתי

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 08/12/13 00:24 ה בטבת התשעד

שאלה

בעקבות הדרדרות בריאותית ממושכת ופטירת אבי לפני שלוש שנים, עלו התנהגויות תוקפניות של אחי כלפי (שכללו גם את בעלי וביתי- יש לי שני ילדים צעירים) עד כדי מצב שנתקתי עימו קשר. אימי מצדדת באחי למרות שלא נכחה במרבית המקרים, פוסלת טענותיי ונוצר נתק גם איתה. ניסיתי להבין ולשמוע, בכל פעם נפגעתי יותר. מצב הנתק קשה לי מאד במיוחד חוסר הרגישות והתמיכה של אמי, איבוד הקשר שלה לנכדים, אך לא מצאתי דרך שתקשר בינינו. הצעתי לדבר על הכל בנוכחות גורם שלישי כמו פסיכולוג או מגשר אך הם לא הסכימו, מה עוד ניתן לעשות? מחר יום השנה של אבי ואינני מסוגלת לעלות לקבר איתם

תשובה

שלום וברכה!
מריבות בתוך המשפחה זה דבר נורא, במיוחד לאור העובדה שנוצר נתק ממושך.
לכן, צריך להשתדל בכל דרך שהיא למצוא ערוץ תקשורת דרכו יהיה ניתן ליישב את המחלוקות ולהחזיר את השלום למשפחה.

אולי כדאי שתנסי למצוא גורם שלישי בתוך המשפחה המורחבת, אדם שיהיה מקובל על שני הצדדים, שידע למצוא את נקודת החיבור ביניכם.
בהצלחה

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם