נשיקת נימוס לחמי .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 21:58 ג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום.

בעלי ואני נשואים כחמש שנים, מאז החתונה נוצר מצב שכאשר אנו נפגשים או נפרדים מהורי או מהוריו אנו נותנים נשיקה להורים מתוך נימוס. ההרגל מושרש חזק אצלם ואנו מתלבטים האם קיימת בעיה הלכתית שאני אנשק את חמי ובעלי את אימי. אם כן יש חשש שיעלבו ויווצר חוסר נעימות גדול בכל מפגש.אותו כנ"ל לגבי סבא של בעלי וסבתא שלי. תודה ושנה טובה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

באופן כללי יש להמנע מכך.
לגבי הסבא והסבתא יש לקחת בחשבון את הרגישות שלהם
כי בני בנים הם כבנים ולא לצער אותם.והכל תלוי באדם ובמקרה.ובסיטואציה המזדמנת.
כשניתן להמנע-יש להמנע מכך.

עייני גם ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13147

בברכה,

עוזיאל