נשים שרות

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/07/01 14:58 י בתמוז התשסא

שאלה

בסעודות שבת יש מנהג יפה לשיר שירי קודש (בערב שבת גם שלום עליכם ואשת חיל). אני בחורה וידוע לי שאסור לגברים לשמוע את קולי כשהוא מזמר לו, על כן, רציתי לשאול מה אני אמורה לעשות בשבת? לשתוק, לשיר בשקט, האם לאבי ולאחיי מותר לשמוע אותי שרה? אשמח אם תענו לי הדבר מציק לי. תודה.

תשובה

קרן שלום!

מותר לאביך ולאחייך לשמוע אותך שרה בליל שבת. הרב וינברג, שכתב ספר שאלות ותשובות בשם "שרידי אש", כתב ששירה משותפת של שירי קודש מותרת בדיעבד וזאת בשל העובדה שכששרים שירים עם תכנים רוחניים יש להניח שיצר הרע לא נוכח...
לכן, התיר הרב שירה משותפת של בנים ובנות בתנועת נוער מעורבת שקמה בצרפת (ישורון).
ואם חשקה נפשך בקדושה תוכלי לשיר בלחש שהרי העיקר בכוונת הלב,

כל טוב ושירה נעימה,

שי