נר שבת שדלק מאליו !?!?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/06/06 15:49 כב בסיון התשסו

שאלה

ביום שישי האחרון, אימי הדליקה נרות שבת טרם כניסת השבת. דבר אותו היא מבצעת באופן שגרתי,בכל יום שישי בימי חייה. בדרך כלל גם אני מדליקה נרות אולם בעיות קשות נחות על ליבי ואינן באות על פתרונן, לכן בעת האחרונה חדלתי מלהדליק נרות שבת. באותו יום שישי, כל בני הבית הלכו לישוןבחצות ואני נותרתי לבדי במטבח, סמוך לנרות - שם אני נוהגת ללמוד למבחני האוניברסיטה. כמו בכל יום שישי הנרות כולם כבו בסביבות חצות ואולי קצת יותר. אני המשכתי ללמוד עד 3:00 לפנות בוקר. אלא שבשעה 3:00 לפנות בוקר חזר נר אחד לבדו לדלוק מעצמו (לאחר שכבה לחלוטין שעתיים קודם). מעולם דבר זה לא קרה (מדובר בנרות קטנים עם תחתית ממתכת). נורא נבהלתי, שהרי הדבר הזה נוגד לכל הגיון בריא. לא רק שהנר כבה שעתיים קודם, הנר היה חסר שעווה לחלוטין ומה גם שתמיד אני עדה למצב בו כל הנרות כבים כבר בחצות. ראוי לציין שבחצות קראתי כמה פרקי תהילים ובקשתי בקשה. מה דעתכם?

תשובה

בס"ד

חסרים כאן כמה פרטים, והחשובים שבהם.

למה הפסקת להדליק נרות שבת?
מה ביקשת בחצות לילה?
האם היה לכם במשפחה איזה רב גדול או איש רציני בעל חסד או בעלת חסד. מישהו שנפטר לאחרונה או לפני שנים? אם את לא מוצאת חישבי על מישהו שאהב אותך מאלה שנפטרו. אפילו בתור ילדה קטנה.

נר ה' נשמת אדם.

בהצלחה