נר הבדלה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 23/12/12 21:38 י בטבת התשעג

שאלה

רציתי לדעת לגבי נר ההבדלה

כיצד ונכון לכבות את הנר ההבדלה האם יש לכבות את הנר עם קצת מהמיץ הענבים?

או שאפשר גם לכבות את הנר ע"י נשיפה

שמעתי שיש רעיון "שנר ה' נשמת אדם " ולכן על פי זה לא מכבים נרות ע"י נשיפה.אם כן אז כשעושים מסיבת יום הולדת לילדים ויש נרות על העוגה ומכבים את הנרות ע"י נשיפה.

תשובה

שלום וברכה

המקור המופיע בגמרא ביחס לכיבוי נר בנשיפה הוא מצד סכנה, וזה לא נפסק להלכה, כך שמותר לכבות בנשיפה. המנהג לכבות ביין הוא מתורת הסוד. לגבי נרות יום הולדת - לדעתי לא מומלץ כי יש כאן חיקוי של מנהג לא ברור.

בברכה
חגי