נראה לי מוזר לשבח אותו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/10/02 18:12 כז בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה.

שלום,

יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי...

אני לא יודעת ממש איך להסביר אותה אבל אני אנסה...

מתחילת השבוע כל יום בתפילת שחרית יש משהו שמפריע לי להיתפלל, יום אחד היתפללתי עד שפתאום הבנתי משהו (ואני מקווה שהוא לא נכון!) שהקב"ה ברא אותנו ולפי מה שאנו אומרים בתפילה אנחנו משרתים אותו אנחנו עושים מה שהוא אומר לנו! אנחנו מקיימים את מיצוותיו! אנחנו משבחים אותו! אנחנו מיתחננים אליו שיכפר לנו על החטאים! וכו'..

עד עכשיו חשבתי: זה האלוקים שלנו! הוא ברא אותנו! אנחנו צריכים להגיד לו תודה! הוא נתן לנו חיים!!! באיזה זכות אני חוטאת???? ועושה משהו לא לרוחו???

אבל פתאום.. כשאני חושבת על זה אני ולא אף אחד לא ביקשנו חיים! הוא ברא אותנו בגלל שהוא רצה! הוא נתן לנו תורה! הוא אמר לנו יש לכם בחירה! או שתקיימו מה שאני אומר! או שלא! זה החלטה שלכם! אבל.. (אני אף פעם לא אהבתי את המילה אבל... היא תמיד הורסת...) אם לא תעשו מה שאני אומר יהיה לכם רע! רע מאוד! ואם תעשו מה שאני אומר יהיה לכם טוב! טוב מאוד! ז"א שבן אדם נורמלי יעשה מה שהוא אומר! כי אז הקב"ה יעשה לו טוב!!! טוב מאוד!!!!

ולכן מה שאני מבינה מפה שד' ברא אותנו ו"משחק" איתנו וזה נישמע לי קצת אנוכי מצידו! הוא קובע לנו מה לעשות ומחליט מה יהיה גורלנו ואנחנו צריכים לשבח אותו...

משהו פה ניראה לי מוזר...

ניראה לי שאתה לא ממש תבין אותי אבל בבקשה! תנסה! תנסה להבין את השאלה! למרות שזה נישמע קצת לא מובן וקצת לא הגיוני...

בכל אופן תודה על כל תגובה כל שהיא...

ואם אפשר לקבל תשובה בזמן הכי קרוב כי זה נורא מפריע לי בזמן התפילה שבה אנו משבחים אותו ומודים לו על הכול! ובכלל.

תודה, וסליחה על האריכות והבוטות..

-שרית-

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

אנו משבחים לקב"ה מסיבה אחת ויחידה:
על שאנו נשארנו חיים.

למען האמת את צודקת!! יש תורה ,יש בחירה חופשית ויש "אבל..."
לפי זה אין לנו זכות קיום!!!!
כי חטאנו המון,
כי מרדנו בו,
ולא מגיע לנו לחיות.
אבל...
אבל האלוקים רחם עלינו וגמל לנו חסד והשאיר אותנו חיים.

ואילו פינו מלא שירה כים,
ולשוננו רינה כהמון גליו,
ושפתותינו שבח כמרחבי רקיע,
אין שנחנו מספיקים להודות להשם על הטובה הזאת מליונים טובות שהוא עושה לנו כל רגע.
ואם תשאלי אותי:
מי אמר לך שהוא עושה לנו טובות?
על כך התשובה מאוד פשוטהףצריך לפתוח את העיניים ולראות.
תינוק לא יודע מי מביא לו אוכל אבל כשהוא גודל ומבין ורואה הוא יודע(ולפעמים משבח ואומר -תודה!!)

בברכה,

עוזיאל