נקמה בגויים

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/09/02 11:19 יז בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שי פירון.

היה לי וויכוחון עם חבר שלי אם מותר לנקום בפלשתינאים. אני לא מתכוון בצד הפוליטי של העניין, אלא בעיקרון של נקמה בגויים. יש את השיר שהרבה בני נוער שרים "לעשות נקמה בגויים". זה מותר? כמה שידוע לי אסור לגנוב מגויים, כמו שאסור לגנוב מיהודים. אז באותה מידה אסור לנקום בגויים כמו שאסור לנקום ביהודים?

תשובה

ב"V

שלומות

ב"ה, זכינו לשוב למדינה, לחיים של ציבור. לא לפלנגות, למחתרות, לקבוצות טרור או שחרור לאומי. צבא וממשלה שהם הם הביטוי למלכות ישראל ורק בידיהם היכולת והזכות להגיב כנגד מעשיהם הנפשעים של אוייבנו. כל יוזמה אישית היא פסולה ויש בה מקצת מעשה פשיעה נמוך וחסר ערך.
מה גם שלא ברור שזה מועיל לעם ישראל מעבר לרצון לפרוק תסכול כזה או אחר. והרי מדובר בחיי אדם!
ובכלל מחשבה תמידית אודות נקמה יוצרת נזק לנפש וצריך לדעת באיזה אופן יש להתמודד עם הגויים הנוהגים בנו מעשי נבלה. אבל, צריך להזהר מהשחתה שלנו. לשורר ולקפץ "לעשות נקמה בגויים" אינו מן הדברים הראויים ואני ממליץ לך להתרחקר מכך.

בברכה,

שי