נפלתי, עד כמה קשה תהיה הנכות?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 31/01/07 22:13 יב בשבט התשסז

שאלה

שלום!

אני נבוך על עצם השאלה, אבל אני זה נורא מטריד אותי...

נפלתי באיסור חמור מאוד! נפלתי באיסור שז"ל...

ואני מניח שכפרה יהיה קשה לקבל, אבל אפשרי... שאלתי היא, כמה קשה הדבר יפגע בעתיד שלי? האם לדעת הרב, אוכל להקים משפחה כשרה בישראל? אני אמנם צעיר, ולא מלאו לי 17 שנה, אך הדבר בהחלט מעסיק ומטריד אותי מאוד! אני מודע לתפקידי בעולם, ואני חושש שלא אוכל לקיימו...

תשובה

שלום לך,
הקב"ה מקבל את כל השבים מאהבה.
בע"ה ה' יסייע בידך לעשות תשובה על חטאך , ולהקים בית כשר ונאמן בעמ"י , העיקר לא להתייאש מהעבירה, ולא להגיע למצב שכיוון שחזר אדם ונפל בעבירה נעשית לו כהיתר. ועיין בשערי תשובה לר' יונה ובאיגרת התשובה.

בברכה,
אריאל פריש