נפלתי בנגיעה.

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 05/05/13 08:04 כה באייר התשעג

שאלה

אז חטאתי בנגיעה,ולצערי זה הרבה יותר מנשיקה,אך עדיין יש את הגבול הידוע והברור לכל! עכשיו כשנפרדנו לפני כמה חודשים,נשארתי בודדה,בוכה,אוהבת ועם רגש חזק לבחור שרוצה שיהיה בעלי רק שזה כנראה לא עומד לקרות. כל פעם שנאי בוכה במקרה שקרה שם,בחדר ב4 עיניים,רק שלנו. אני בוכה ומתייסרת על כך. מה ניתן לעשות? רק לחשוב,שאתחתן עם בחור אחר,בלי קשר לכך שאני עדיי ןאוהבת את הבחור החבר לשעבר והוא בנאםד מדהים,מעוררת בי חלחלה של ממש. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יש פה 2 בעיות: הבעיה ההלכתית שנוצרה והקשר הנפשי שעדיין קיים.
מבחינת הכישלון ההלכתי שקרה יש פשוט צורך לעשות תשובה של חרטה וקבלה לעתיד ולא להרהר בכך יותר. ממליץ לך לקרוא את הספר 'תשוב תחייני' של הרבנית נעמי שפירא.
לגבי הקשר הנפשי - כמו בכל יציאה מקשר רומנטי, הזמן מרפא את הפצעים ויש לנסות כמה שאפשר לא לשקוע בקשר שהיה אלא להמשיך במסלול חיים בריא ויצרני, מלא אמונה ושמחה, ומתוך כך להגיע לקשר חדש. וכאמור, ברגע שנעשתה התשובה הכישלון שהיה נחשב כלא היה.
במידה ולאחר זמן את עדיין מרגישה שיש לך קושי ביצירת קשר חדש - אולי יש לשקול פנייה לגורם מקצועי
בהצלחה חגי