נפילת גויים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/06/12 19:10 כה בסיון התשעב

שאלה

שלום

לא תשמח בנפול אוייבך, באבוד רשעים רינה

שני דברים שונים הבנתי חלקית את הפירוש.

אני מייחסם את השאלה לגבי הגויים

ניקח למשל את המצב בסוריה, מבחינתי אסד הוא רשע ואם יפול אפשר לשמוח כי הוא מייצג רוע בעולם הזה, מאידך הוא טובח בבני עמו האם עצם מה שהוא עושה אני יכול "לשמוח" על כך? הרי גם הם היו רוצים בהשמדת ישראל והעם היהודי אבל יכול להיות שלא כולם.

אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה!

העם הסורי במהותו אינו רשע, אלא נתון תחת חינוך מסוים והשפעות השלטון ועקב ההשפעות הללו הוא חושב מה שהוא חושב. לכן אין לשמוח, בשום פנים ואופן נוכח סבלו הקשה. מצד שני מותר לשמוח במפלת אסד כי מדובר ברוצח ורשע גמור.

בברכה,

חיים בריסק