נפילת אפיים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/09/09 05:34 טו באלול התשסט

שאלה

בזמן מינחה ממש סמוך לשקיעה מה יהיה עדיף לעשות פתח אליהו שלוקח לפחות 3 ל 5 דקות אוו לדלג ולעשות תחנון ונפילת אפיים 12 דקות אחרי השקיעה ידוע שאומר הרב עובדיה עד 13 דקות והבן איש חי עד זמן אגרה 7 דקות אחרי השקיעה אוו לעשות את הפתח ולוותר על הווידוי או שב ועל תעשה עדיף אוו אל תפרוש מן הציבור ולעשות כמותם כל זה בזמן שממש אין שמש וכבר בין 10 ל 121 דקות אחר השקיעה וייש לציין שאנחנו נמצאיים בלוס אנגלס שאומרים שאפילו אחרי השקיעה יש עוד אור וכ''ו תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אני מצטער לשמוע שאתה עדין בגלות ומקווה שתשוב לארץ במהרה אם לא לראש השנה (תפילת בחג עושה דרך ארוכה משם לירושלים שכן תפילותנו עולות למרום מירושלים) לפחות לחג הסוכות בו מצוה להיות בירושלים.

אם אתה גבאי בית כנסת - עליך לעשות לפי רב המקום.
אם אתה מתפלל רגיל - כאשר אתה נכנס לבית כנסת עליך להתפלל כמותם.

אם אתה מתפלל במקום אחר ברור לכל שנפילת אפים לכתחילה היא לפני השקיעה ו'פתח אליהו' הוא תוספת חשובה לתפילה ולכן תמיד נעדיף שכל תפילת מנחה תהיה לפני השקיעה לפני להוסיף לתפילה 'פתיחת אליהו'

בברכת שנה טובה - תתקבלנה תפילותינו ברצון
ויברך הקב"ה את עם ישראל בכל מקום שהם
ויזכו כולנו לעלות לארץ ישראל במהרה

דוד לוי