נפילות

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 16/05/05 18:23 ז באייר התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א!

אני בן 16 וחצי וכבר לא מזמן אני פוגם בעצמי בראיה אסורה, בסרטונים ותמונות תועבה מה שגורם לי להוציא שז"ל בכוונה אני מיואש כי אני לא מצליח להתגבר על הדחף ועוד לא מזמן חוברנו הכבלים וגם יש אינטרנט ללא חסימה ויש בעיה לבקש מההורים שיעשו חסימה (כבר ביקשתי אך ללא הועיל)וממתי שחיברו אותנו לכבלים אני רואה את מה שיש שם וזה עוד יותר מחמיר את הבעיה שאני נמצא בה אם אני מצליח להתגבר יום אחד למחרת אני שוב פוגם אני לא יודע אם אצא מזה אין לי חשק ללמוד ולא לקיים מצוות אני ממש בעצבות ובדיכאון וחושבים בביה"ס שאני צדיק ואני יודע שאני מעמיד פנים ולא צדיק אם הרב יוכל לעזור לי!

תשובה

אינך מעמיד פנים, אתה צדיק אמיתי. אמנם אינך צדיק גמור, שכן אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. אדם צדיק הוא אדם אשר מתקיים בו "שבע ייפול צדיק וקם" - יסוד הכל הוא חוסר היאוש, להמשיך להאבק ולהמשיך לקום.
רבים רבים היו במצבך והיום הם בני תורה אמיתיים במלוא מובן המילה. אסור להתייאש!
ראה גם:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=60295
כל טוב