שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לשאול שאלה ולהתייעץ.
כבר מגיל 15 אני מנסה להגמל מהחטא החמור ביותר "זרע לבטלה". לפני כחצי שנה התחזקתי מאוד.
חשוב לציין שאני בא ממשפחה מסורתית. התחלתי להניח תפילין, להתפלל 3 תפילות ביום, לקרוא תהילים, ללכת לבית הכנסת בערב שישי, שמרתי את העיניים מכל דבר ושמרתי פעם אחת שבת. התחזקתי ושמרתי, חיזקתי חברים, הבאתי אותם איתי להתפלל ואפילו בטיולים של בית הספר ארגנו מניינים של כ15 אנשים כל יום. הייתי מלא התלהבות ורצון להתחזק ולהמשיך. שמרתי תקופות של כ3 חודשים, חודשיים וכו'. לאחר כל נפילה בא כאב, המון צער וייאוש. בזמן האחרון התחלתי ממש להחלש. התחלתי לקום מאוחר ולא יוצא לי להניח תפילין, הפסקתי ללכת לבית הכנסת. התפילות שלי כבר לא באות מהתלהבות, אני מרגיש שממש נחלשתי ועכשיו עוד יותר קשה לי להחזיק. אני בקושי מצליח להחזיק שבועיים והצער והכאב רק הולך ומתגבר, אני מרגיש שלעולם לא אצא מזה. כמה תחנונים ובכי ושום דבר פשוט לא עוזר. לאחרונה בעקבות ההחלשות התחלתי ללמוד הלכות. ואני עדיין מרגיש ממש חלש. אני מרגיש כאילו כבר לא רוצים אותי למעלה, פעם לאחר כל נפילה תמיד הרגשתי שאני חייב לחזור תמיד הרגשתי שמישהו מעלי קורה לי לקום ולהמשיך. ועכשיו אני מרגיש בודד וחלש. לא התפללתי מאתמול בצהריים.
בבקשה אם אוכל לקבל עזרה וכיוון, אני לא רוצה ליפול, אני רוצה להתחזק ולשמור ללכת בדרך הנכונה.
אשמח לקבל עזרה ויעוץ.
תודה מראש
תשובה
שלום לך
ראשית אשריך
אינך יודע כמה גדולים מעשיך, בתפילת מוסף של ראש השנה [נוסח אשכנז] אומרים "ישמעו רחוקים ויבואו -ויתנו לך כתר מלוכה" ולכאורה הדבר מוזר, בראש השנה זמן ה"מלכויות" שממליכים את הקב"ה על כל העולם היינו מצפים שהמשנה למלך או אחד השרים הבכירים הם הם שיניחו את הכתר המכובד על ראשו של המלך ואילו בתפילה אנו אומרים שדווקא הרחוקים הם אלה שמניחים את הכתר. וההסבר הוא שככל שמלכותו של המלך גדולה וחזקה יותר היא מתפשטת למקומות רחוקים יותר ולכן דווקא הרחוקים הם אלו שמגלים בפועל את גדולת מלכותו של המלך - שהיא הגיעה עד אליהם אפ´ שהם "רחוקים" ובאו ממשפחה מסורתית ולכן דווקא הם מגלים את מלכותו הגדולה של המלך ולפיכך שכרך רב מאד.
אל לך להיבהל מתהליך הירידה כך זה בדרך כלל כשמתחילים דבר חדש ובמיוחד בעבודת ה´ יש הארה גדולה ואח"כ היא פוחתת ומגיע זמן ההתמודדות משל לאדם שיוצא למסע ניווטים בהתחלה הוא עומד על ההר לאור יום וכל השבילים והעמקים נראים לו בבירור ולכן הוא מנצל את הזמן האיכותי הזה לצורך הגדרת מטרות והצבת כיווני דרך אבל ההתקדמות בפועל תתחיל רק כשהוא ירד חזרה לעמק ואפ´ אור היום כבר ייעלם ..., וזה בעצם הסיפור של כל עם ישראל [ וכמו שקראנו בתורה בחודשים האחרונים ] לאחר שיעבוד של מאות שנים במיצר של מצריים - האומה הכי חומרית באותה תקופה - עם ישראל נגאל עומד לפני הר סיני וזוכה התגלות הנפלאה היחידה במינה בהסטוריה האנושית "האירו ברקיו תבל - ראתה ותחל הארץ" כמו הברק שמאיר לשניות את כל חשכת הליל [ העולם הזה שדומה ללילה] כך ניגלה ה´ לכל עם ישראל ו"נעשה ונשמע אמרו כאחד". אך - מיד לאחר מכן מתחילה הירידה עם ישראל נכנס למדבר חוטא בעגל ובשאר החטאים ועם כל זה אנו מובטחים שלא יעזבנו ה´ ו"בכל צרתם לו צר ומלאך פניו הושיעם" "ואף גם זאת בהיותם בארץ אויבהם [היצה"ר] לא מאסתים ולא געלתים לכלותם"
לכן עצתי לך שלא תיפול ברוחך [כי זה רק עצת היצר להחליש אותך] ותשוב אל ה´ כי ירבה לסלוח
באופן מעשי הדבר הכי טוב עבורך כרגע זה להרבות בלימוד תורה שהיא המטהרת את ישראל
ובכלל תהליך התשובה חייב להיות בהדרגה וכך כותב מרן הראי"ה קוק שתהליך התשובה מורכב מארבעה שלבים ראשית לכל כבוד הדת לאחר מכן חיבת הדת - ואת שניהם זכית לקבל מהוריך הי"ו כעת עליך לעבור לשלב הבא שהוא הכרת הדת - להרבות בלימוד ורק לאחר מכן מגיע השלב הסופי של קיום הדת צא וראה גם כשנברא העולם - עשרה דורות מאדם ועד נח ולאחר מכן עד אברהם והאבות והשיעבוד במצרים ורק אח"כ ניתנה תורה לעולם כי ראשית חשוב תיקון המידות שלמדנו מהאבות וזה עיקר ענינו של ספר בראשית לאחר מכן הקיום הבסיסי של עם ישראל עד שנהיו 60 ריבוא אנשים ורק לאחר מכן ניתנה תורה וכך אמר דוד המלך לשלמה בנו "דע את אלוהי אביך-ואח"כ עובדהו" וכך בעצם כל ילד לומד ולומד ורק כשמגיע לגיל בר-מצווה מתחייב במצוות.
לכן ראשית הרבה בלימוד הלכות ואמונה ואז יהיה לך הרבה יותר קל לקיים את המצוות ועם פחות נפילות
ספרים טובים עבורך לענ"ד שמשלבים הלכה ואמונה הם ספרי פניני הלכה [ ע"פ מנהגי ספרדים ואשכנזים] תוכל לקרוא אותם באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם