נפטר יחף בחלום

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 25/11/12 10:27 יא בכסלו התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אבי, ע"ה נפטר לפני כשלושה חודשים. אנו משפחה דתית ומקפידים על כל הדינים ומכבדים אותו ב"ה גם לאחר מותו.

חלמתי על אבי כמה פעמים מאז, חלומות שונים ומגוונים אבל

אתמול בלילה חלמתי על אבי בפעם השניה כשהוא לבוש אבל יחף, רגליו ללא נעליים.

עליי לציין שכאשר קמנו מהשבעה עליו, בעצת המשפחה,זרקנו את נעליו לפח.

הייתי רוצה לדעת מה החלום אומר/ מה משמעותו, מה המסר שאבי מנסה להעביר לנו דרך החלום ומה עלינו לעשות?

תודה מראש.

תשובה

בעזה"י

שלום,

לחלום על אהוב שנפטר מהעולם- לא חייב להיות כתוצאה ממסר שצריך לעבור אלא יכול לנבוע גם מגעגוע אליו וממחשבות עליו.

חלום שמתעוררים ממנו דואגים או מוטרדים, טוב לעשות לו הטבת חלום בפני שלושה אנשים (לפי הנוסח המופיע בסידורים)

אם בכל זאת את חשה שעליך ללמוד משהו מן החלום- את תדעי בעצמך וטוב יותר מכל אדם אחר, אם יש משהו שאפשר לשפר או לתקן, ברמה האישית או המשפחתית ותמיד טוב להתחזק ולהוסיף בתשובה ובמעשים טובים.

רצוי (בייחוד בשנה שלאחר מות נפטר) לעשות מעשים טובים לזכרו ולעילוי נשמתו- להרבות בחסד, במעשים טובים ובצדקה כמו גם בלימוד תורה ותפילות.

לגבי השלכת הנעליים לפח- איני רואה סיבה לדאגה, יש שהקפידו לסלק רכוש של הנפטר כדי שלא יעשה בהם שימוש אדם אחר.

בברכה
אור