ניתוח

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 29/01/17 11:01 ב בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלה בעניין השתלת איברים, יש לי זימון לניתוח השתלת קרנית לעיניים וזה מתרומת איברים, אני מאוד לא שקטה אבל ההורים לוחצים עליי לעשות את זה..בגדול אני באמת רואה מאוד לא טוב אבל יש לי עדשות קשות שאיתן אני מתפקדת כרגיל.. אשמח לתשובת הרב תודה רבה

תשובה

מבחינת ההלכה אין כל מניעה לעשות השתלות איברים של איברים שהגיעו מתרומת איברים.
העין היא אחד האיברים החיוניים ביותר לתפקוד מיטבי של האדם, עד כדי כך שאם יש חשש לעין זה נחשב מכה של חלל ומחללים עליה את השבת.
אינני רופא היכול להעריך האם ראייתך תשתפר בעקבות הניתוח. זאת שאלה לרופאים המומחים בתחום זה.
בהנחה שהעניין הוא רק קוסמטי, מאחר ולא מדובר בניתוח מסובך ניתן לעשותו, שכן אין לאדם להכניס עצמו לפיקוח נפש עבור משהו שלא נדרש, שהכל נדחה מפני פיקוח נפש, אולם למיטב ידיעתי (שאינה רבה בתום ניתוחי העיניים) ניתוחים אלו כיום הינים דבר שבשגרה ואין בהם כמעט סכנות חלילה.
ניתוח קוסמטי רק לשם יופי אסור לגברים ומותר לנשים לעיתים, וכמובן שיש הרבה יוצאים מהכלל הזה, כך שבמקרה שלך אפילו אם זו המטרה הדבר מותר.
יתקיים בך 'ישלח דברו וירפאם'.