ניתוח לפני יום כיפור

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 29/08/16 15:19 כה באב התשעו

שאלה

הרב שלום!

נקבע לי ניתוח לקיצור קיבה ב7/10.ביום שישי שלפני יום כיפור. לאחר שנקבע התור(שהתאריך שלו נוח לי כיוון שהוא מצמצם את הימים שאעדר מהעבודה. התברר לי כי אסור לצום עד כשנה לאחר הניתוח

שאלתי היא האם אני צריכה לדחות את הניתוח למועד אחר שלאחר יום הכיפורים כדי שיתאפשר לי לצום

או להשאיר את התאריך ולשתות לשיעורין(ממילא זה שבוע שמותר לי רק לשתות נוזלים)

תודה

תשובה

דבר ראשון, לפני שחושבים על דחיית הניתוח יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל האם ניתן בכלל לדחות אותו או שיש בכך סיכון רפואי בשבילך – כיוון שאם נוצר סיכון רפואי אין לדחות את הניתוח.
אם, לעומת זאת, הרופא אומר שאין בכך סיכון, יש לברר מתי התאריך הפנוי הבא ולשאול את הרופא האם התאריך טוב ולא יוצר סיכון או בעיה מבחינה רפואית.
אם התאריך החדש בסדר יש לדחות אליו.
רפואה שלמה