נישואין מול תלמוד תורה

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/09/01 10:54 כה באלול התשסא

שאלה

יש לי אחיין בן 33 , תלמיד בכולל ציוני, שאינו מוכן להתחתן כי לדבריו הדבר יגרום לו לביטול תורה , ולכן גם אינו נוסע לשמחות משפחתיות כגון ברית מילה , חתונה, מחשש של ביטול תורה בדרך לאירוע . האם הוא נוהג כראוי?. יש לציין שהתנהגותו גורמת מורת רוח רבה וצער להוריו.

תשובה

ב"ה

משה שלום,

ביחס לחתונה אין לי ספק שאין אחיך נוהג כשורה שהרי רק ביחס לבן עזאי שחשקה נפשו בתורה מצינו היתר אבל כל אחד מצווה לשאת אישה. יש פוסקים ע"פ פשט הגמ' שחובת הנישואין היא מגיל 18 וכיון שעבר הזמן, אומר הקב"ה: "תיפח עצמותיו של זה".
ביחס לנסיעה לשמחות משפחתיות וכו'יתכן וזכית לאח מתמיד עצום שפורש מכל הבלי העולם הזה אבל יש לציין שכיבוד אב ואם היא אחת המצוות החשובות שבתורה .
לימוד תורה לא בא מתוך ניתוק מהחיים אלא מתוך חיבור ושותפות מלאה.

בברכה,

שי