נישואין לבעלת תשובה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 29/11/01 07:07 יד בכסלו התשסב

שאלה

שלום רב

יצאתי עם בעלת תשובה זמן מסוים. אחד הדברים המרכזיים שגרמו לי להפסיק את הקשר, שנראה שיש לו סיכוי, היתה העובדה שלפני שחזרה בתשובה, היו לה שתי מערכות יחסים מלאות עם גברים שאיתם גרה (לרבות יחסים אינטימים)

וממילא היא אינה בתולה. לפני כשנתים היא חזרה בתשובה ומקפידה על הלכות וצניעות.

שאלתי היא מה עמדת ההלכה ביחס לנישואין עם אישה שאינה בתולה כתוצאה מקיום יחסי מין קודמים עם גברים אחרים?

שאלה נוספת - האם העובדה שהיא ניהלה מערכות יחסים אינטימיים בעבר מהווה פגם כזה, שעדיף לבחור דתי להמנע מנישואין למישהי כזו?

תשובה

בס"ד

לירון שלום,

קיימים שיקולים רבים בבחירת בת זוג. משפחה הגונה, מידות טובות, התאמה רוחנית וכו'. מבין כל השיקולים, החשוב ביותר הוא תחום המידות שהוא אבן היסוד בבניין בית.

חז"ל הזהירונו מפני נשים שאינן צנועות והזהירו מפני נישואין עם נשים החשודות על זנות. אולם בחברה בת זמננו כאשר בחורה חילונית חיה עם גבר אין הדבר מעיד בהכרח על מידותיה הרעות שהרי לצערנו זו נורמה שפשטה בחברה הישראלית ולכן אם היא חזרה בתשובה וניכר שחזרתה כנה ואמיתית אין מניעה לנישואין אלה. ממילא גם התשובה לשאלתך השניה אינה נוגעת לאדם דתי או שאינו דתי, אלא כל אדם והעדפותיו האישיות.

נזכור גם את הכלל שבמקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.

בברכה, הרב דוד סתיו