נישואין בגיל צעיר

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 10/01/13 23:44 כח בטבת התשעג

שאלה

שלום רב,

אני בשירות לאומי וחבר שלי בשירות צבאי. אנחנו יחד כבר שנתיים ובעז"ה מתכננים להתחתן בסוף השנה.

ההורים שלו אוהבים אותי מאוד והם בעד חתונה (ואם אפשר, בהקדם..)

ההורים שלי אוהבים אותו מאוד, אבל הם חושבים שזה מוקדם מדי להתחתן. עלו שאלות כמו: בשביל מה, לאן אתם ממהרים? איפה תגורו? מאיפה יהיה לכם כסף? למה בגיל כ"כ צעיר? שאלות, שלרובן יש לנו תשובות די טובות, לפחות כך חשבנו...

מצד אחד, אנחנו יחד כבר המון זמן. הקשר שלנו כבר מזמן מוכן לעליית מדרגה ואני מרגישה שככל שהזמן עובר, אנחנו פשוט... "נמרחים".

מצד שני, כששמעתי את התגובות הלחוצות, קצת נלחצתי בעצמי. האם אנחנו עושים טעות, זה באמת מוקדם מדי? אולי אנחנו צריכים יותר לסגור עם עצמנו מקום מגורים, מקורות פרנסה... ובכלל, להמציא תוכנית ממוקדת ו(קשה לי אפילו להגיד את זה)... אולי פחות לסמוך על חסדי שמיים?

אני משתדלת לא להתייאש. אני לא חושבת שאוכל להמשיך בקשר הזה עוד זמן רב בצורה כזו, אבל זה באמת מעלה חששות.

אשמח לתשובה בהקדם

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום

באמת דילמה נפוצה ויש צדדים לכאן ולכאן, אולם לענ"ד זה יהיה חוסר אחריות לענות על כך באינטרנט מבלי להיפגש ולהכיר את השניים

כדאי להתייעץ עם מישהו מבוגר וחכם- רב רבנית אח וכד' ולפרוש את הדברים וביחד לגבש החלטה

אם תרצו להגיע ולדבר איתי
אקבל אתכם בשמחה

כל טוב
ובהצלחה