שאל את הרב

נישואים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/11/07 13:29 ב בכסלו התשסח

שאלה

שלום לרב: אני בחור בשיעור א כרגע בן 18 רציתי לדעת איזה הכנה צריך בחור לעשות לפני שהוא חושב בכלל להתחתן? ומהו הגיל המינימאלי המתאים לבחור עם נפש בוגרת שעבר הרבה בחייו(אבי נפטר שהייתי בן 12 ועברתי פיגוע בגיל 15) שמרגיש שכבר מוכן לחתונה אך לא רוצה להתחתן לפני הכנה טובה ולפני הצבא

תשובה

לשואל שלום רב.
א. הכי טוב זה להתייעץ עם הרב שלך בישיבה, שהוא מכיר אותך יותר טוב ממני, יודע מה עבר עליך, ומהי ההתקדמות שלך, ויכול להמשיך וללות אותך לאורך זמן.
ב. בכל זאת לא אמנע מלהעיר כמה הערות כלליות. אם אינך חושב להתחתן עכשיו, ודאי שלא לפני הצבא (ולענ"ד אתה צודק!), הדבר הטוב ביותר הוא לא להתעסק עם זה. תתעסק עכשיו בלימוד תורה, בבניית אישיותך, בתיקון המידות ובהכנה כללית לצבא ולחיים בכלל. כשיגיע הזמן שתחשוב שאתה בשל ומוכן וזה מתאים מבחינתך להתחתן, אז תצא ותכיר, ואז תלמד את הדברים הספיציפיים הנדרשים. כעת תתרכז בבניית אישיותך, בתיקון המידות.
ג. הגיל המינימלי הוא אישי. אני חושב שבכל מקרה לא כדאי להתחתן לפני הצבא.
בברכה
אפי קיציס

כתבות נוספות