נישואים

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 22/06/15 15:55 ה בתמוז התשעה

שאלה

שלום לרב.

שמי יהונתן , בן 20.

למדתי במכינה קדם צבאית שנה וחצי וכרגע אני מסיים טירונות כלוחם בחטיבת הצנחנים.

שאלתי היא כזאת: יש לי חברה כמעט 7 שנים וב"ה זה רציני מאוד והקשר עמוק מאוד ואנחנו רוצים להתחתן.

אחרי הרבה זמן ביחד אנחנו מרגישים שזה הזמן הנכון בשבילנו ושאנחנו מוכנים לזה נפשית ורוחנית. הקשר שלנו מאוד עמוק ומאוד חזק וברור לנו שזה זה!

הבעיה היא כזאת: אני הולך כרגע לקראת שרות של 3 שנים כחייל קרבי וסיכמנו ביננו שכשנחליט להתחתן אני לא אוכל להמשיך בשרות קרבי כי זה לא אפשרי לנו וזה קשה לנו המרחק הזה.

אז אני קצת קרוע בין שתי עולמות.. מצד אחד חתונה בקדושה וטהרה והקמת בית בישראל עם בחירת ליבי ושאנחנו מחכה לזה הרבה מאוד זמן! מצד שני, החלום להיות לוחם, לתרום למדינה ולעם ישראל.. אני לא בטוח שארגיש סיפוק בלעשות איזה ג'וב כביכול בלי הרבה משמעות, אבל מצד שני ברור לי שאני רוצה להתחתן ושזה מעל הכל!

אז מה לעשות? איך אפשר לתרום וגם להתחתן? אשמח לתשובה. תודה רבה ויום טוב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

יהונתן היקר,

אשריך שאלה ההתלבטויות שלך.
הקמת בית נאמן בישראל היא אחת מהמשימות החשובות ביותר בחייו של יהודי.
מאידך, לכל אדם יש שליחות וקשר נישואין שעשוי לחנוק את שליחותו וחלומותיו של האדם אינו בריא.
לכן עליכם לשבת יחדיו ולבנות תכנית משותפת לבניית ביתכם, באופן שתתן מקום לחלומות של כל אחד, ולבניין הבית מאידך.
המפתח להצלחת שיח כזה הוא נתינה. אם כל אחד מכם יחשוב על מה הוא רוצה לתת לשני וכיצד הוא רוצה לפרגן, תוכלו ללא ספק למצוא את שביל הזהב.
כדאי לשבת גם אם דמות חיצונית שיכולה לייעץ או להכווין אתכם, כגון רב או רבנית.
יה"ר שתזכו להקים בית נאמן בישראל!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן