נישואים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 06/12/12 18:00 כב בכסלו התשעג

שאלה

ידיד של ידידה שלי קנה לה טבעת והוא שאל אותה ''עם התנשאי לי?'' והיא אמרה לו כן הם לא זוכרים מי שם את הטבעת האם הם נשואים ?

הוא לא אמר ''הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל''

תשובה

שלום וברכה!

הדברים אינם פשוטים, כיוון שמצד אחד הבחורה לא הבינה מהלשון שעכשיו מתרחשים הקידושין, ברם מצד שני נראה כעוסק בעסקי הקידושין, נותן ומקבלת וזו כבר בעיה. אך השאלה היא האם בכלל היו עדים כשרים לדבר והתכוונו לעדות? האם ראו את הנתינה? כיצד תפסו את הנתינה של הטבעת?

אנא, פרוט היטב את המקרה כולל כל הניונסים הקטנים (אתה יכול להעזר בשאלות שלי) ואז אוכל לומר משהו מוחלט בעניין.

בברכה,

חיים בריסק