נישואים צעירים

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/11/01 16:16 יב בכסלו התשסב

שאלה

שלום

קצת לא נעים לי לשאול... אבל אני חייבת בתשובה דחופה.

שמעתי היום על בחורה בשימינית שפסקו לה להתחתן עוד פחות מחודש מכיון והיא וחבר שלה כבר במערכת יחסים רצינית למעלה מ3 חודשים והיא חיה בידיעה שזה הבחור לחיים! ( בחורה דתיה ורב פסק לה) אני גם תלמידת השמינית ואני נמצאת במצב דומה: אני וחבר שלי כבר ביחד 8 חודשים ואני בטוחה שנתחתן. האם מבחינת ההלכה עלינו להתחתן? האם קשר מחוץ לנישואין אך כמובן למטרה נעלה זו פסול???? כיצד עלינו לנהוג?

נודה לך אם תענה לנו בדחיפות...

תשובה

ב"ה,

ליאת,
שלומות!

א. לא מתחתנים כי חברה התחתנה, לא מתחתנים כי לא יודעים איך להתמודד עם החיים, לא מתחתנים כי לא יודעים לשלוט על עצמנו.
חתונה היא ביטוי לקדושה, לעילאיות, לטהרה, לאהבת אמת, וליכולת לבנות בית ולהעניק לילדים שבדרך.

ב. אם את בטוחה שתתחתני עם הבחור אבל אתם מרגישים שהמשך החברות תפגע בקדושה, רצוי שתגדירו לעמכן זמן לפרידה, תוכלו לשוחח בטלפון, ולהפגש לעיתים רחוקות. ואם אתם חושבים שתוכלו להפגש ולשמור על כל מה שבחרתם, תוכלו להמשיך להיפגש בתנאי שתשתדלו לבנות את פגישותיכם גם על לימוד משותף.
חשוב מאוד שילווה אתכם מישהוא שמכיר אתכם ויוכל לעזור לכם לנתב את דרכיכם כהלכה.

בכל מקרה, אין להתחתן טרם הכנתם את עצמכם כראוי. מדובר בבנין בית בישראל שדורש הכנה והעמקה.

בברכה,

שי