שאלה
לרב שלום
שאלתי בנושא נישואים וגרושים.
כפי הידוע לי ניתן להתחתן על פי ההלכה ללא כל קשר למוסדות רבניים כלומר כל בחור שלוקח טבעת זהב או כסף שקנה בכספו שם אותה על אצבעה של האישה ואומר "הרי את..." בנוכחות שני עדים היא מקודשת ועובדה זו לא צריכה שום "רישום" או "אישור" מרבנות .
מה לגבי גירושים מה ההלכה לגבי זה האם אנחנו נצרכים ל"מתווכים" ביננו לבין האלוהים.
אני אומנם יהודי חילוני ואינני רוצה בשום מתווכים ביני למקום, ובכן מה הדין (דין תורה והלכה) לגבי נישואים וגרושים וכן הלאה כלל הדברים.
דעתי האישית וללא כל הבנה בנושא שהדרך חייבת להיות דרך "ישירה" ביני ובין בורא עולם שכן לא יתכן שבדבר נעלה כל כך יתערבו בני אנוש.
תודה
בנימין
תשובה
בסד
שלום רב.
יש לך טעות יסודית ידידי.
עניני נשואים וגרושים,הינם מהמצוות והענינים של,[בן אדם לחברו.]!!
כי אם היו נשואים למשל בלי פירסום או רב כמו שההלכה מחיבת ומחר תסתיר הכלה את דבר הנשואים ותרצה להתחתן עם אדם אחר...הרי לך כי הענין הוא .."בן אדם לחברו..(חוץ מענין המצווה או העבירה שהיא ערך מוסף..)
וכן הגרושים אם חלילה יתגרשו זוג בלי גט המסודר על ידי בית דין מומחה לענין אז הגברת תישאר נשואה ואם יוולדו לה ילדים מאדם אחר ..חלילה.[הם יהיו בעל כורחם ממזרים.]
וכי זה לא בן אדם לחברו?
בברכה