נישואים אזרחים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/05/02 14:10 כ באייר התשסב

שאלה

רציתי לדעת מה הבעיה בנישואים אזרחים, האם הבעיה היא בנישואים או רק במקרה של חלילה גירושים.

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

" נשואים אזרחים" אינם נחשבים והם בטלים ומבוטלים
מבחינה הלכתית שהרי ה"טכס" נעשה שלא על פי כללי ההלכה.ולא עומד בדרישות המסורות לנו מדורי דורות-
- כדת משה וישראל .

מבחינה מעשית אנו מתייחסים לזה לחומרא,
דההינו . אם מגיע אדם שהיה נשוי ב"נשואים אזרחיים" לרבנות על מנת להתחתן כדת משה וישראל-הוא צריך לגשת תחילה לבית דין ולקבל/לא לקבל אישור וגט לחומרא. ורק אז לפתוח תיק ברבנות.

בברכה,

עוזיאל