ניקיון דירה בפסח

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 18/04/05 17:32 ט בניסן התשסה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

מיד לאחר פסח אנו צריכים לפנות דירה שאנו משכירים ולעבור לדירה אחרת מושכרת.

א. האם מותר לנו להעביר חלק מן הדברים בחול המועד לדירה החדשה?

ב. האם מותר בחול המועד לנקות את הדירה החדשה (היו שם דיירים קודמים שהשאירו שם הרס, אך אין אוכל - ואין חשש לחמץ )

ג .והאם אפשר לנקות את הדירה החדשה ללא המטבח (כך שאין מצב בעיתי של חמץ) כי שאר החדרים בבית ריקים לגמרי.

אשמח לקבל את תשובתך בהקדם,

בברכת חג שמח.

תשובה

שלום וברכה

בחול המועד יש להמנע ככל האפשר מטרחה יתירה.
אם אפשר להעביר דברים ולנקות את הדירה החדשה לפני החג או אחריו, הדבר עדיף.

אם אי אפשר, עשו את ההכרחי בחול המועד.

כשאתם מקבלים את הדירה החדשה לרשותכם, בידקו שאין בה חמץ, ואם יש, תבערו אותו.

אין איסור על ניקוי המטבח כשלעצמו (אלא משום טירחה, כאמור), אך צריך להזהר בשימוש בו בפסח.

חג כשר ושמח