ניסיון

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 19/03/02 15:40 ו בניסן התשסב

שאלה

ניסיון

תשובה

ב"ה ערב שבת הגדול תשס"ב

לבועז שלום!

אינני יודע מהי השאלה המדויקת.
אם מדובר על נסיון שה' מנסה בני אדם בעולם. יש מספר גישות בנושא זה, הרמב"ם במורה נבוכים מדבר על נסיון כ"נס להתנוסס" ה' מנסה את הצדיק כדי שאחרים ילמדו כיצד הוא עומד בנסיון, הרמב"ן בפרשת העקדה מדבר על כך שה' מנסה את הצדיק כדי להרבות את שכרו, וקיימות גישות נוספות העוסקות במציאות החיים כולה כמציאות של נסיון מתמשך כמו הרמח"ל במסילת ישרים.
יהי רצון שנזכה כולנו לעמוד בנסיון ולקדש שם שמ ים מתוך חיים ארוכים של שלום ושלוה.

בברכת התורה

בניהו ברונר