ניחום אבלים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/01/03 15:11 יב בשבט התשסג

שאלה

האם בכל פעם שאני מגיע להתפלל בבית האבל ישצורך לומר:"המקום ינחם אתכם..."?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כתב הרמב"ם הלכות אבל פרק יד הלכה א

מצות עשה של דבריהם לבקר חולים, ולנחם אבלים, ולהוציא המת, ולהכניס הכלה, וללוות האורחים, ולהתעסק בכל צרכי הקבורה, לשאת על הכתף, ולילך לפניו ולספוד ולחפור ולקבור, וכן לשמח הכלה והחתן, ולסעדם בכל צרכיהם, ואלו הן גמילות חסדים שבגופו שאין להם שיעור, אע"פ שכל מצות אלו מדבריהם הרי הן בכלל ואהבת לרעך כמוך, כל הדברים שאתה רוצה שיעשו אותם לך אחרים, עשה אתה אותן לאחיך בתורה ובמצות.

כל פעם שאתה בא ומנחם את האבלים אתה מקיים מצווה.
ולמצווה זו אין שיעור .כמה שמתאים וכמה שצריך הרה זה נאה ומשובח.

בברכה,

עוזיאל