נידה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 02/08/11 13:24 ב באב התשעא

שאלה

שלום רב :)

באולפנה למדנו הלכות אישות ומשפחה.

ולמדנו שבלילה הראשון (ביום החתונה)

אחרי שהזוג מקיים חיי אישות בפעם הראשונה

האישה נמצאת בנידה.

לפני כמה ימים אני ומ'ס חברות ישבנו לדבר והגענו לנושא זה.

עכשיו התחלקנו ל2 קבוצות קבוצה אחת אמרה שעניין הנידה

הוא בגלל המעשה עצמו,

והקבוצה השניה אמרה שעניין הנידה זה רק בעקבות הדם.

רציתי לשאול מי מהקבוצות צדקה?

ואם זה באמת בעקבות הדם ולא המעשה מה קורה אם אין דם?

(כמו אישה גרושה או אלמנה או לצערנו בימינו שהבחורה איננה בתולה)

תודה :)

תשובה

שלום רב.

שמחתי לקרוא את שאלתך, ממנה למדתי שעסקתם באולפנה בהכנה לחיי משפחה, ובין השאר נושא יחסי האישות והלכות ההרחקות העסיק אתכן גם מעבר לשיעורים.

מבחינה הלכתית, כשזוג מקיים יחסי אישות בפעם הראשונה בני הזוג צריכים לפרוש זה מזו.

הדבר תלוי בהיותה של האישה בתולה (כלומר בכך שמדובר בפעם הראשונה שהיא מקיימת יחסי אישות עם גבר).

לכן, התשובה למחלוקת שלכן היא מורכבת.
אישה שכבר קיימה יחסי אישות טרם נישואיה (אלמנה, גרושה וכיו"ב) - אין בני הזוג נאסרים בביאה הראשונה.

בתולה שטרם קיימה יחסי אישות בעבר, נאסרת אחרי הביאה הראשונה, בין אם היה דם ובין אם לא (וזאת בתנאי שהיתה ביאה מלאה, ואין כאן המקום להפרט מהי ביאה מלאה וכו').

כל טוב

אורי