שאל את הרב

נידה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 15/03/09 14:31 יט באדר התשסט

שאלה

שלום וברכה!

אני בן 20 ובעזרת ה' בעוד כמה זמן אני אתחיל לצאת למטרת שידוכין. אולם, אינני יודע כמעט דבר לגבי הלכות נידה, מחזור האישה וכו'. אודה מאוד לרב באם יסביר לי כמה עניינים: מהו מחזור האישה? מתי האישה אסורה לבעלה? האם היא אסורה לו אף בנגיעה? ומה בדבר נגיעה שאינה של חיבה? מתי על האישה לטבול במקווה?

כמו כן, מהו ביוץ ומתי הוא מתרחש? האם קיום יחסי מין שכיחים (שאינם למטרת פריה ורביה) נעשים דווקא בשעה שהאישה אינה מבייצת? האם זהו הזמן שבו נוהגים לקיים יחסים אלו?

אני מצטער על ישירות, ואולי אף בוטות השאלה, אבל מעולם לא ידעתי דברים אלו ואני סמוך ובטוח שעל אדם דתי לדעת דברים אלו (גם לפני הדרכת החתן הנעשית כבר סמוך מדי לחתונה).

אודה מאוד לרב באם ישיב לי בהקדם.

כל טוב.

תשובה

אכן טוב ליהודי לדעת את כל התורה כולה.
טוב להתחיל בלימוד דינים רלוונטים לחיי היום יום שלך. אם אתה רוצה ללמוד קיצור הילכות נידה כתוב בגוגל הלכות נידה ותגיע לכמה קישורים ראויים.

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות