נטשתם אותנו - האינטלקטואלים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 08/04/13 00:08 כח בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לדבר אליך מקירות ליבי...

אני ואולי עוד כמה בחורים דתיים לאומיים אינטיליגנטיים- אינטלקטואליים איך שתקרא לזה, אנחנו עושים תואר ראשון בתיכון עושים הרבה יחידות ולי אישית יוצא לראות סביבי המון אתאיסטים שקוראים את הדת לגזרים ואני פשוט לא יודע מה להגיד על ביקורת המקרא על ממצאים ארכיאולוגיים על איך שהם מפריכים את כל הממצאים של המחזירים בתשובה כמו הפפירוס הכל מתיישב על בסיס ההיגיון אני מדבר גם על ויכוחים אידיאולוגיים על השקפות עולם בהם קצת יותר קל לי להחזיק מכיוון שבהם לפחות בחלק של נושא הצניעות שקרוב לליבי אני מאמין בלב שלם גם אם 'יוכיחו' לי ללא ספק שאישה יכולה להתלבש איך שהיא רוצה...

במישור השכלי פשוט נטשתם אותנו הרבנים של הציונות הדתית של החרדים של הלא יודע מה... אני מרגיש עם רגל בחוץ מבחינה דתית

לדוגמא :

http://www.youtube.com/watch?v=EudFzSz91Vc

והתגובות שם עוד יותר משגעות אותי...

אני כבר לא יודע במה אני אמור להחזיק/להיאחז כדי להאמין בקב"ה בגלל זה האמונה שלי חלשה אני בחופשים לומד דפי גמרא בכמויות חופשת פסח סיימתי 60 דף אולי יותר, אני כל הזמן שואל ובודק ומדבר גם עם חילונים ואתאיסטים כדי להתמודד ולדעת אני לא יודע לאן לפנות לקבל תשובות לשאלות שלי... אין התמודדות אמיתית עם הטענות...

יש לי יותר מידי שאלות באמונה בראש בנושא כפיה שאלות על גמרא מוסר ובאף אחד לא מצאתי על אף כל הספרים שקראתי היהודי האידיאלי לדוגמא ועוד כל כך הרבה ואני לא מוצא משהו שמשביע אותי אני מתחיל לחשוב כבר שאין תשובה...

אני לא יכול להיאחז על ריבונו של עולם מבחינה שכלית וגם לא מבחינה רגשית שכן היא אינה יציבה אני פעמים מחזיק בה (שאני לומד גמרא לדוגמא למרות שבלימוד הגמרא אני הרבה פעמים גם מתרתח על כל מיני דברים שנראים בעיני כאי צדק נניח שתלמידיו של רב שלקו זונה כדי לבדוק את מספר איבריה או כל מיני דברים יש כל כך הרבה... או דברים שלא נראים לי הגיוניים בגמרא או בתורה בכלל נניח הארנבת וסימני התארה שלה שכן היא לא מעלה גרה...)

אני לא יכול להיאחז מבחינה רגשית כי זה זמני פעם זה שם ופעם זה לא וגם לא מבחינה שכלית כי באמת האתאיסטים שולטים בתחום הזה וקורעים אותנו לחתיכות... במה עוד נשאר לי להחזיק כבוד הרב! לא יכול יותר, מה אני יגיד להורים שלי?

הם אנשים פשוטים יהודים פשוטים מהדור הישן

תשובה

שלום וברכה!

אני מבין את הבלבול שלך. אך דע שגם אצל אתאיסטים יש הרבה בלבולים והוכחות שלהם בנוים על אקסיומות (לא צריך להסביר לך את זה) שמעולם לא הוכחו. הרבה פעמים אתאיזם היינה תגובה של פחד - פחד מאחריות, פחד שלא יוכל לעשות מה שבא לי ועוד, גם אם זה רק ברובד התת-מודע. חלק מהדברים של אתיאזם נובעים מחובר הבנה טוטלי במקורות, מהות התורה ומה היא מעבירה ועל מה מדברת.

אמנם, כדי לענות לך, לעזור לך לעשות סדר, צריך לדבר אישית, כי אי אפשר לתת תשובה נכונה, מפורטת, תשובה שבאמת בונה ומסבירה דרך המדיה של האינטרנט. אז אתה מוזמן ליצור עמי קשר בטל' 052-6951400. נוכל לשוחח, לראות דברים, לחשוב ביחד, לעשות סדר, ואנסה לעזור ככל שידי משגת, ואם צריך אפנה אותך לספרים בעניין.

בברכה,

חיים בריסק