נטילת ידים של בוקר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 16:47 יא בתשרי התשסג

שאלה

רציתי לשאול כמה שאלות,

האחת, אם אני שותה כוס של משקה אז אני מברך שהכל, אם מיד אחרי זה אני רוצה לשתות עוד, האם אני צריך לברך שוב על הכוס הבאה שאני שותה אחרי הראשונה, או שהראשונה כוללת את השניה, אם הם אחד אחרי שני?

השניה כשאני קם בבוקר אז אני עושה נטילת ידים על שקם מהמיטה, אם אני קם והולך קודם לשרותים, אז אני מבין שאני צריך לעשות גם אשר יצר, וגם את הנטילה שאני קם בבוקר, אז אני צריך לעשות את שניהם בזה אחר זה, או שאני צריך אחת מהם שכוללת את השניה?

תשובה

ב"ה

שלמה ברכה ושלום.

1)אם היה בדעתך לשתות עוד אז אתה לא צריך לברך שוב.
אך אם רציתה רק כוס אחת ושתיתה לבריאות ואח"כ התחשק לך עוד כוס אז אתה צריך לברך שוב.
2)הנטילת ידים שאתה נוטל להעביר את הרוח הרעה של השינה בלילה כוללת את הנטילה שצריך ליטול אחרי שירותים.

בברכה,

עוזיאל